Červené plavky

Dominika a Lucka sú dvojičky. Väčšinou sa majú radi a pekne spolu vychádzajú, no dnes sa pohádali. Bolo to kvôli červeným plavkám. Mama kúpila obidvom dievčatám krásne červené plavky.

V piatok sa chystajú na kúpalisko, a tak ich využijú. Lenže Dominika sa nahnevala: „Aspoň raz chcem mať niečo iné ako moja sestra. Prečo máme mať rovnaké plavky? Ja som mala meniny. Len ja som mala dostať nové plavky. Nechápem prečo ich má aj ona.“

Rozprávka pre deti - Červené plavky
Červené plavky

Mamina sa to Dominike snažila vysvetliť, no Dominika išla ofučaná spať a ani na ďalší deň sa s nikým doma nebavila. Vo štvrtok večer sa ozval krik. To sa Dominika začala baliť a našla v svojej skrini rozstrihané plavky. Nožničkami. Boli úplne nepoužiteľné.

Dominika utekala za rodičmi a ukázala im, čo našla. Mamina si zavolala Lucku a pýtala sa jej, či o tom niečo nevie. Lucka mykla plecom. Vraj nevie. „A kto ich potom Dominike rozstrihal? Hádam ja? Alebo ocino? Alebo dokonca Dominika? Určite si sa nahnevala, že Dominika nechcela mať rovnaké plavky ako ty a zničila si ich.“ Lucka kývala hlavou. Ona to určite nebola.

Mama jej však neverila, zobrala jej červené plavky a dala ich Dominike. „ A ty pôjdeš pekne v tých starých. Za trest!“ Keď mamina odišla z izby. Lucka sa rozplakala. „Ty si si ich roztrhala sama?! Priznaj sa!“ kričala na Dominiku.

Dominika najskôr váhala, no keďže vedela, že mamina odišla, neodolala a priznala sa sestre so svojim plánom. „Jasné, že hej. A ako to pekne dopadlo. Plavky sú len jedny a sú moje. A mama si myslí, že si to urobila ty. Pekne som vás všetkých okabátila. A ak by si jej to chcela aj povedať, môžeš, lebo ti aj tak neuverí.“ 

Zrazu sa dvere otvorili a dnu vošla mamina : „Lucke možno neuverím, ale tomu, čo som teraz počula priamo od teba, teda hej!“ Mamina všetko počula! Kázala Dominike, aby vrátila plavky a okrem toho dostala trest. Na kúpalisko Dominika v piatok vôbec nešla. A tak Dominike jej plán vôbec nevyšiel a poučila sa, že robiť takéto zákernosti sa neoplatí. A na kúpalisku bolo super. Lucka mala najkrajšie plavky zo všetkých.

4.4/5 - (27 votes)

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *