Červené autíčko na ceste

Milé detičky, určite si spomínate na chlapčeka Vilka a jeho najobľúbenejšiu hračku, červené autíčko Redko. Ako tak chlapček cestoval s rodičmi na dovolenku k moru, svoje autíčko po ceste stratil. A dnes sa dozvieme, či našlo červené autíčko Redko cestu späť k svojmu najlepšiemu kamarátovi Vilkovi.

Keď prestalo pršať a diaľnicu opäť začalo osvetľovať slniečko, autíčko s rozhodlo, že sa vydá opäť hľadať Vilka, ktorý ho stratil na benzínke. Autíčko zo seba striaslo vodu a vyšlo z kríka, kde oddychovalo, keď v tom niečo za ním prasklo. Pred autíčkom sa zrazu objavil veľký sivý vlk. Červené autíčko sa veľmi zľaklo a rozhodlo sa, že vlkovi ujde. Ale vlci sú veľmi rýchle zvieratá. Keď už ho skoro vlk chytil auto do svojej veľkej dravej papule, objavilo sa pred vlkom väčšie, staršie autíčko, ktoré začalo tak trúbiť, že sa vlk zľakol a ušiel hlbšie do lesa. ,,Si v poriadku?“ spýtala sa ho zelená hračka, auto, ktoré s objavilo pred ním. Bolo to však väčšie autíčko ako je Redko, bolo to zelené teréne auto, ktoré odplašilo vlka svojím klaksónom. ,,Ďakujem za záchranu,“ poďakovalo sa mu červené autíčko Redko. Terénne auto prehovorilo: ,,Ja som Green. Čo tu takto sám robíš? Kde máš svojho kamaráta? Dieťa?“ Redko mu vysvetlil, že sa stratil, a že sa snaží nájsť svoju rodinu. ,,Aj ja som sa stratil, ale bolo to veľmi veľmi dávno, odvtedy žijem tu, pri diaľnici a každý deň dúfam, že ma raz niekto nájde a bude sa so mnou opäť hrať,“ povedalo terénne auto Green smutne. V tom to Redka napadlo! Môže ísť s ním, Vilko sa určite poteší!

Rozprávka na čítanie - Červené autíčko na ceste
Červené autíčko na ceste

Červené autíčko presvedčilo terénne auto, nech sa vydá s ním hľadať jeho rodinu. Terénne auto sa rozhodlo, že pomôže Redkovi nájsť svoju rodinu a možno si ho Vilko obľúbi. Ako tak cestovali, zažili nie len dážď, ale aj silný vietor, pred ktorým sa museli schovávať pomedzi kríkmi. „Tam je more!“ zakričalo víťazoslávne červené autíčko keď si všimlo ligotavú veľkú mláku pred nimi. Vilko už musí byť celý smutný, keď ma nevie nájsť, pomyslel si. Červené autíčko Redko a jeho nový kamarát Green, pomaly sledovali každý malý domček na ktorý pri mori natrafili. Avšak Vilka nevideli nikde. Keď už boli unavení a sily im dochádzali, Redko si spomenul, že Vilko mu spomínal veľkú piesočnatú pláž. Išli k pláži a práve tam bol jeho Vilko! Videl ho ako smutne leží na deke na pláži, ani sa nehral s hračkami, ktoré mu tam ocko vysypal aby ho rozveselil. Autíčka Green a Redko sa snažili preboriť piesok a dostať sa k Vilkovi. ,,Aha tu sú!“ zvolala maminka keď si všimla dve autíčka v piesku. Vilko vyskočil na nohy, neveril vlastným očiam. ,,Konečne môj najlepší kamarát je späť!“ povedal Vilko červenému autíčku a zdvihol ho do rúk spolu s terénnym autom.

Chlapček nechápal ako sa tam jeho auto Redko ocitlo ani to odkiaľ je to terénne auto, no zelené auto Green si chlapček hneď obľúbil a s autíčkami sa začal hneď hrať. Aj medvedík Tedy sa tešil, že autíčko je späť i s novým kamarátom. Chlapček Vilko si uvedomil, že na svoje hračky si bude dávať väčší pozor a že svojich už dvoch kamarátov bude strážiť. A tak si Redko našiel nie len cestu opäť k svojmu kamarátovi, ale po ceste našiel i nového priateľa, ktorý Vilkovi spríjemnil dovolenku. A tak si Vilko a jeho kamaráti užili dovolenku pri mori, kde zažili nové dobrodružstvá.

4.6/5 - (85 votes)

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *