Prišlo Leto

Každý rok sa striedajú štyri nádherné no však každé iné, ročné obdobia. Každé obdobie nás očarí svojimi čarmi na tri mesiace a potom sa uloží na spánok. Každý rok sa však budí aby nám ukázalo svoje čary, ktorými premení našu krajinu na niečo neuveriteľné. A my máme práve kúzelné leto. 

Vo víre vetru nás víta krásna pani jeseň, ktorá nás sprevádza svojimi mesiacmi nie len padajúcimi farebnými lístkami, ale taktiež nás pripravuje na svoju ľadovú kamošku, pani zimu. Vetristá jeseň lesy sfarbila do oranžova či červena, čím lesy, každý rok prečisťuje a chráni pred tuhou zimou. 

Po sychravej jeseni, keď všetky lístky popadali a zvieratká sa pobrali na zimný spánok, príde zamrznutá pani zima, ktorá je síce chladná, no srdce z ľadu veru nemá. Svojimi kúzlami nám neprináša len chladné počasie, ale sprevádza nás najkrajšími sviatkami roka. Kúzelná pani zima nám svojou bielou pokrývkou a vločkami tancujúcimi na nebi spríjemňuje práve čaro Vianoc. A na Vianoce je predsa všetko čarovné no nie? Stačí sa len zabaliť do teplej bundy a vyjsť do ulíc posiatych svetielkami a hrajúcou hudbou. 

Rozprávka na dobrú noc - Prišlo Leto
Prišlo Leto

Potom sa však opäť začne diať niečo iné. Naša ligotavá pani zima sa chystá uložiť do svojich chladných perín. Ľudí víta na oblohe opäť krásne teplé slniečko a príroda sa začne pomaly, ale isto prebúdzať. Kvietky, snežienky, vykúkajú spoza topiaceho sa snehu a zvieratká vychádzajú zo svojich domčekov a vítajú spievajúcu veselú pani jar. 

Pani jar má moc však veľkú. Svojim čarovným žezlom posiatym kvietkami síce nedokáže posiať krajinu farebnými listami či snehom, no pani jar dokáže prebúdzať prírodu a do lesov či lúk posiela teplý vánok života. Veveričky sa opäť naháňajú na stromčekoch a medvedici sa prebúdzajú zo zimného spánku a zalizujú sa lahodným medíkom. Stromčeky začínajú vítať pani jar krásnymi púčikmi z ktorých budú chutné čerešne či šťavnaté jabĺčka. Všetko krásne kvitne. Keď pani jar zaľahne na lúku plnú púpav či tulipánov a uloží sa na spánok, vystrieda ju horúce leto. 

Pani tancujúca na horúcom slniečku nie lenže otvára svojím prútikom brány veľkých letných prázdnin, ale taktiež nám na našu krajinku posiela horúce lúče, ale i chutné ovocie, či zeleninu, ktoré práve pomaly dozrievajú do krásy. 

A keď sa milé detičky pozriete von oknom či vyjdete von na čerstvý vzduch, zažijete nie len tie pravé letné dobrodružstvá, ale uvidíte i kúzla leta, ktorými pani leto začarovala našu krajinku. Uvidíte to, ako nám svojimi čarmi zafarbila nie len polia či lúky, ale i to, ako si ľudia či zvieratká užívajú teplé slnečné lúče. Kúzla tie sú v lete všade a pripravené práve pre vás. Či už je to malá zelená paprička, ktorá vám práve dozrela na záhradke, alebo vtáčiky, ktoré štebotajú a naháňajú sa na priezračnej bledomodrej oblohe. Stačí len vyjsť von, nesedieť doma za počítačom či mobilom a zažijete niečo nové. Leto vás prevedie novým dobrodružstvom či už hraním sa na preliezkach,  bicyklovaním sa po okolí, naháňaním sa s kamarátmi alebo plávaním v teplom mori na dovolenke či prechádzkami s ockom v horách. Je len na Vás, ktoré letné dobrodružstvo chcete zažiť. Stačí vyjsť von a uvidíte kúzla, ktoré si tu pre vás prichystalo práve leto.

4/5 - (64 votes)

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *