Lienka Betka a jej nové dobrodružstvá

Milé detičky, určite si spomínate na lienku Betku, ktorej veľkým snom bolo plaviť sa po rieke a spoznávať nový svet plný dobrodružstiev. A lienke Betke, ktorá žila vo svojom krásnom drobnom domčeku na starej jabloni, sa to aj skutočne podarilo! Jej sen sa splnil! S pomocou jej novej kamošky vážky Lei postavila loď, na ktorej sa Betka a jej malá svetluška Miuška dokážu plaviť. Lienka Betka sa poďakovala vážke za pomoc a vydala sa na cestu spoznávať nový svet. A dnes sa dozvieme ako príbeh o lienke Betke pokračoval. 

Bola už hlboká noc a lienka sa plavila a plavila. Prúd rieky bol silný, Betka len sedela a sledovala, kam ju loďka zavedie, svetluška Miuška a svetlo z mesiaca jej svietili, aby čo-to videli. Keď v tom sa z tmavých nočných mrakov začali rútiť ťažké kvapky a na oblohe sa začalo hrozivo blýskať. Začalo pršať a silno fúkať. Divadlo na oblohe spôsobilo, že ich loďku začalo hádzať kvôli vetru zo strany na stranu, boli ako na kolotoči. Triasli sa od strachu. 

Rozprávka na dobrú noc - Lienka Betka a jej nové dobrodružstvá
Lienka Betka a jej nové dobrodružstvá

„Musíme plávať ďalej! Nemôžeme sa vzdať!“ zvolala Betka a silno držala loď. Tá sa len kývala a kývala, ako o život.Betka sa pred tým daždiskom schovala pod striešku, kde nepršalo. Bol to akýsi úkryt, ktorý mala na loďke, a ktorý spolu s vážkou vyrobili. Ešteže tá vážka Lea myslela na všetko! Vietor silnel a dážď neprestával. Lienka a svetluška boli síce schované, no veľmi sa báli. Dúfali, že búrka čím skôr prejde. 

Ani sa nenazdali a bolo ráno. Zvládli to, dokonca aj ich loďka zostala celá. Slnečné lúče ich hriali na tvári a pomaly zobúdzali zo snov. „To bola ale jazda!“ zvolala svetluška Miuška a zatrepotala krídelkami, aby z nej zišli kvapky. 

Lienka Betka sa len zasmiala: „To bolo nové dobrodružstvo!“ a tiež si otrepala červené krídelká. Keď otvorila očká, neverila tomu, čo vidí. Loďka sa zachytila o spadnutý strom v rieke. Keď sa pozreli vyššie, okolo rieky bola krásna lúka nad ktorou sa trblietala farebná dúha. Bol to ako sen – sen, ktorý sa lienke Betke splnil. Bol to nový svet ako z rozprávky. Vtáčiky veselo štebotali na oblohe a vítali nových priateľov dobrodruhov. 

Lienka Betka aj svetluška hneď vyleteli z loďky a vybrali sa spoznávať tú rozprávkovú krajinu, ktorú pred sebou videli. Nielenže si našli nových kamarátov mravčekov, ktorí im ukázali svoje domčeky, mraveniská, nové kvietky či stromčeky, ale taktiež objavovali krásy lúky, na ktorú sa dostali. Všetko bolo čarovné. Vedeli, že sa jedného dňa vrátia domov na starú jabloň, no dovtedy chceli zažiť nové a nevídané dobrodružstvá. Dokázali, že sa netreba vzdávať a treba sa držať svojich snov.

4.4/5 - (60 votes)

1 Comment

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *