Rýchlik je hrdina

Milé detičky, spomínate si na príbeh o lietadielku Rýchliku? Lietadielko bolo síce maličké, no túžilo, že jedného dňa bude raz letieť vysoko v oblakoch ako veľké lietadlá. Keď si tak letelo oblohou, na krídle mu pristála malá lastovička menom Mimi. Malá lastovička stratila svoj kŕdeľ v diaľke a jej krídelká už nevládali. Lietadlo Rýchlik sa rozhodlo, že jej pomôže a za jej rodinkou ju privezie on. A tak aj bolo.

Ako však leteli oblohou a kŕdeľ lastovičiek mali už na dosah, objavila sa pred nimi veľká búrka. Blesky šľahali zo strany na stranu.

A dnes sa dozvieme ako tento príbeh ďalej pokračoval.

Lietadielko Rýchlik sa nevzdával. Jedna búrka mu predsa nebude robiť žiaden problém. Zamával krídlami tak silno, ako len mohol, až preletel cez čierne mračná a vyletel do výšky v akej ešte nikdy nebol. Až zrazu leteli nad búrkou. „Ja som to dokázal letím vysoko!“ povedal od radosti Rýchlik. Aj malá Mimi sa tešila, aký je jej záchranca šikovný. Sledovali búrku, ktorá pod nimi viedla svoj boj.

Rozprávka na čítanie - Rýchlik je hrdina
Rýchlik je hrdina

Keď sa vyjasnilo a čierne mračná sa stratili v diaľke, slniečko sa opäť začalo veselo usmievať. Zrazu sa pod Rýchlikom a Mimi opäť objavil kŕdeľ!

„Tam sú!“ zakričala Mimi od radosti. Bol to kŕdeľ lastovičiek, Miminej rodinky. Oni ich skutočne dobehli.

Rýchlik k nej letel rýchlo ako len vedel. Malá lastovička sa odlepila od lietadla a letela ku svojej rodinke, ktorá ju s radosťou privítala. Nevedeli ju nikde nájsť.

„Ďakujem, si môj hrdina! Dúfam, že sa ešte stretneme.“ zvolala s úsmevom Mimi.

Rýchlik si splnil svoj sen. Búrka ho donútila letieť do výšin aby zachránil malú Mimi a dostal ju domov a tak sa aj stalo. Dokázal to. Splnil si svoj sen a letel vo výškach ako veľké lietadlá a ešte aj zachránil malú lastovičku. Od toho dňa mal Rýchlik ďalšieho priateľa. Keď sa s malou Mimi stretli, dávali si preteky, kto lieta rýchlejšie. Samozrejme, že ju Rýchlik nechal vyhrávať.

Keď sa pozriete na oblohu a uvidíte lietadielko s červeným noštekom, zakývajte mu, je to nebojácny kamarát Rýchlik.

4.7/5 - (37 votes)

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *