Pavúčik Milo

V detskej izbe chlapčeka Miška, by sme okrem knižiek, hračiek, či plyšákov, našli aj rôzne postavičky superhrdinov. Tie ležali na poličke a usmievali sa na celú izbu. Spider-man vedel strieľať „pavučinky” z ruky a lietať a zase hračkársky Superman vedel po stlačení gombíka lietať a vydávať rôzne zvuky.

To by bolo keby mal aj malý pavúčik Milo takéto schopnosti. Pavúčik Milo bol drobný pavúčik, ktorý žil schovaný pod lístkom, kde si vytvoril malú pavučinku na ktorej žil. A tento lístok bol v kvietku na parapete v Miškovej izbe. Milo vždy potajme sledoval malého Miška ako sa hrá s hračkami, no najradšej pozoroval, keď sa chlapček hral so superhrdinami. Milo bol síce malý pavúčik, no túžil, že raz aj on bude lietať ci strieľať pavučiny tak ako Spider-man. Síce jeho pavučinky také silne nie sú.

Rozprávka pre deti - Pavúčik Milo
Pavúčik Milo

Jedného dňa, keď sa chlapček Miško hral vonku a skákal do bazéna, Milo vykukol spoza svojho úkrytu. Vzduch je čistý. Celú noc sa mu snívalo ako letí so Spider-manom. A preto sa ráno zobudil s myšlienkou, že to dnes aj uskutoční. Pavúčik opatrne vyšiel von z pod listu, vyskočil z kvetináča na svojich osem nôh a vyšplhal sa na stenu smerom až k poličke na ktorej ležali superhrdinovia. Fúú, to je ale výška.

„Ako ho len spustím, keď chcem lietať ako on.” zamyslel sa Milo nahlas. Vždy, keď sa Miško hral so superhrdinami, stlačil tlačidlá a superhrdinovia lietali či strieľali pavučiny. Milo na to vždy pozeral s veľkými očami, dokonca i v televízií ich už videl, keď Miško ich pozeral. Pavúčik sa vyštveral na postavičku Spider-mana, stláčal veľký gombík s ktorým mala postavička lietať. Pavúčik stláčal gombík ako vedel, no silu na to nemal. Potom si všimol, že na ruke Spider-mana je ďalšie, no tentoraz už malé tlačidlo, a tak ho stlačil. A ono sa to podarilo! Zo Spider-manovho zápästia vyletela malá pavučinka. Bola veru pevnejšia a väčšia než tie Milove, dokonca i sám drobný pavúčik by sa na jednu zmestil. Áno, to je ono! Veď on sa na ňu posadí a bude lietať.  Milo sa posadil na ruku Spider-mana a z celej sily potlačil malý gombík. V tom vyletela pavučinka, Milo sa odrazil z nôžkami a vyskočil na pavučinu. Letel a letel cez celú izbičku ako taký Spider-man a udivene hľadel ako je vysoko a ako ide rýchlo. Až nakoniec dopadol na parapetu na ktorej býva.

„Wow! Ešte som nevidela takého maličkého pavúčika s takou veľkou pavučinou lietať.” povedala mu udivene lienka Betka, ktorá ho z diaľky pozorovala. Bola to jeho kamoška, ktorá žila na záhrade a často chodila Mila navštevovať. Pavúčik Milo sa oprášil od pavučiny a hrdo povedal: „Keď niečomu veríš musíš si za tým isť. Síce superhrdina nie som ani pavučinky nestrieľam, ale tkám, ale aspoň raz som si skúsil aké to je letieť na tak veľkej pavučinke, ktorá je ešte aj Spider-manova.” povedal jej s úsmevom Milo a štveral sa do domčeka. Počul, že chlapček Miško už ide späť do izbičky. Rozlúčil sa s Betkou, ktorá odletela preč cez pootvorené okno.  A tak si pavúčik Milo ďalej žil v kvetináči na parapete a každý deň sledoval dobrodružstvá superhrdinov, ktoré pre ne chlapček Miško pripravoval.

4.5/5 - (40 votes)

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *