Ako Veronika sladkosti jedla

Malá Veronika veľmi ľúbila papať sladkosti. Najviac zo všetkých však cukríky a lízatká. Maminka sa snažila do svojej dcérky dostať čo-to ovocia a zeleniny, no Veronika bola veľmi tvrdohlavá a vždy si vypýtala aj sladkosti. Keď sladkosť nedostala veľmi plakala. A takto s ňou maminka dlho bojovala. A to predsa nie je pekné. Je dôležité zdravo jesť, aby sme boli silní a narástli. A nemôžeme papať veľa sladkostí, aby nás nebolelo bruško a zuby. To ju učila nie len maminka, ale aj pani učiteľky v škole.

Jedného dňa sa však stalo niečo nečakané. A hneď uvidíme čo!

Veronika prišla zo školy, hodila  školský vak na zem a utekala rovno do kuchyne. Tam zavítala rovno do skrinky pod drezom, kde maminka schovávala všakovaké sladkosti..lízatká, cukríky i čokolády. Všetko chutné a tak..sladké.

No dnes žiadne tam neboli.  Ako by sa pod zem prepadli! Kdeže zmizli…Žeby ich maminka všetky spapala? To určite nie!

Rozprávka pre deti - Ako Veronika sladkosti jedla
Ako Veronika sladkosti jedla

Dievčatko začalo kričať a plakať. „Ja chcem svoje lízatko! A cukríky!!“  kričala nahnevane a dupala nohami. Maminka vošla do kuchyne a povedala, že dnes už všetky sladkosti odniesla zúbková víla. Odniesla ich preto, pretože keď bude jesť Veronika toľko sladkostí zuby jej vypadajú. Tmavovlasé dievčatko tomu však uveriť nechcelo a hľadalo a hľadalo..no v kuchyni žiadne sladkosti nenašlo. Tak sa nahnevalo,  že sa vybralo do neďalekého obchodu za domom. A tam si za svoje vreckové kúpila to najväčšie a najsladšie lízatko aké tam mali. Keď prišla domov, lízatko si schovala pod bundu tak, aby ju mama nevidela. Vošla do izby odbalila lízatko a vychutnávala si tú sladkú malinovú chuť…keď v tom..“Ááááu!!“ zvolala Veronika. Maminka položila rozčítanú knižku a utekala do dcérinej izby. Tam uvidela ako Veronika plače od bolesti, drží si líce a v druhej ruke drží veľké lízatko.

„Môj zub… bolí ma!“ zvolala nešťastne Veronika. Maminka len pokrútila hlavou…ona ju predsa varovala, že zúbková víla sa bude hnevať, a že keď bude dievčatko veľa sladkostí papať zuby jej vypadajú. No a nedala si povedať.

„Musíme ísť pani zubárke!“ povedala maminka prísne.

„Ja nechcem! Ja sa bojím..áu!“ povedala Veronika ako si držala boľavý zub.

„Keby si nejedla toľko sladkého zub by ťa nebolel! “ povedala prísne maminka a vybrali sa spolu k zubárke.

V ďalšej rozprávke o Veronike sa dozvieme, ako dopadla návšteva u pani zubárky a či sa jej podarilo zachrániť Veronikin zub. Môžete hádať… naučilo sa dievčatko toľko sladkostí papať?

4.4/5 - (35 votes)

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *